Weekje verder - Reisverslag uit Madrid, Spanje van pieterinmadrid - WaarBenJij.nu Weekje verder - Reisverslag uit Madrid, Spanje van pieterinmadrid - WaarBenJij.nu

Weekje verder

Door: Pieter

Blijf op de hoogte en volg

16 Mei 2007 | Spanje, Madrid

Hola amigos,

Heb al weer een week niks meer van me laten horen, ongehoord.. Ik wilde nieuwe foto´s uploaden daarnet, maar Google doet stom dus dat moet nog even wachten. Hopelijk lukt dat morgen (donderdag). Dus kijk binnenkort op

voor nieuwe foto´s!

Verder ga ik vanavond verhuizen naar m´n nieuwe kamertje! :) Supergaaf, meer ruimte en dat soort dingen. Contract tekenen straks en huppekee. Dan heb ik eindelijk ruimte om mensen te kunnen laten logeren :-D. Wordt wel een beetje moeilijk over gedaan door de huurbaas en het contract (als in mag eigenlijk niet) maar ik heb al van m´n huisgenoten begrepen dat het toch regelmatig gebeurt, dus maak ik me nergens zorgen over.

Afgelopen week was hier in Madrid de Días Festivos de San Isidro, de beschermheilige van de stad. Dat betekent volgens mij vooral een excuus om weer een dag vrij te krijgen en te gaan zuipen, dus dat hebben we dan ook maar gedaan :-). Morgen foto´s.

Verder heb ik maandag een puente genomen (een dag vrijnemen tussen twee echt vrije dagen, alleen dinsdag was echt vrij) om naar Escorial te gaan, soort van het Spaanse equivalent van Versailles. Was echt prachtig. Van de buitenkant dan, want ze zijn op maandagen gesloten, haha. K*t. Was gelukkig maar een uurtje met de bus, en toen hebben we ons plaatselijk even vermaakt en de rest van de dag op de Madrileense terrassen doorgebracht.

Met de Bacheloropdracht gaat het redelijk, alhoewel de begeleiding zwaar te wensen over laat vind ik, maar goed tot dusver heb ik me weten te redden. Voor de beta´s onder ons: ik ben bezig met netwerkanalyse van optische glasvezelnetwerken hier in Spanje, te beginnen met Teruel en Zaragoza, maar later ook de rest van Spanje, om in die netwerken de belangrijke glasvezels te identificeren (niet alleen qua hoeveelheid traffic maar ook qua netwerk topology), daarbij rekening houdend met eventuele groei van het netwerk in een bepaalde richting. Nogal die-hard grafentheorie dus :-) meer wiskunde dan Telematica eigenlijk. Hopelijk vindt de uni het goed :-P.

Check morgen voor foto´s, en binnenkort een heftig filmpje van m´n nieuwe kamer!

Pieter

• 17 Mei 2007 - 13:29

Frans:

Bruut, grotere kamer is altijd leuk. En huisbazen die beginnen te zeiken kan je het beste gewoon laten doorreutelen, ze krijgen vanzelf ademnood.

En nu je toch de ruimte hebt, zin om ergens deze zomer samen met je andere broer madrid op stelten te zetten? (moet nog wel even met bart gecoordineerd worden ^_^)

• 17 Mei 2007 - 14:08

Nienke:

Heey Pieter!

Leuke website! Het klinkt allemaal superleuk hoor! :) Alleen wel jammer dat de begeleiding minder is... Maargoed, ik vond hier nog een kookboekje van je! Die kom ik wel n keer langs brengen wanneer je weer hier in ons Kikkerlandje bent!

Liefs, Nienke

• 18 Mei 2007 - 14:13

Bart:

Hey klasbak, ik bent toch wel een redelijk beta, maar begrijp hier vrij weinig van... Over begeleiding kan ik ook wel een verhaaltje vertellen: Weet je wat het betekent als je begeleider zegt dat je het programmatje wat hij voor je gemaakt heeft nog wel "even" moet "valideren"? Nee?.. dat betekent dat de uitkomsten van het programmatje van geen kant kloppen en je er maar iets leuks van moet zien te maken.... Heb ik gedaan is nog niet klaar en heeft tot nu toe anderhalve week gekost, ma ja ik ben van de straat.

Groetjes en kalm'an, Bart

• 19 Mei 2007 - 12:54

Pa&ma:

Pieter,
    Wil je svp je email lezen op
    p.vanwijngaarden@student.utwente.nl
    en een reply geven?

• 24 Mei 2007 - 17:24

Thea Sterk:

Hallo Pieter,
    Leuk je weblog gelezen te hebben.En je foto erbij.Zaterdag je adres vernomen van je moeder.
    Ik hoorde ook dat ze as. weekeinde komen nadat ze bij de ouderdag van Frans geweest zijn. Ze zijn druk met de her en der studerende zoons.
    Nou ik kijk wel weer eens.Gisteren mijn toekomstige huis bekeken al moet er nog veel gebeuren: toch leuk.
    groeten, Thea Trouwens een heel prettig weekeinde.