Iedereen heeft vakantie behalve ik
Door: Pieter
01 Juli 2007 | Spanje, Madrid
Juist ja. En daar kan ik nog wel chagrijnig van worden, haha :-). Het werken hier begint nogal een belemmering te vormen voor alles wat ik hier in Madrid nog wil doen enzo... Maar goed we maken het maar het beste van :-P.
Afgelopen paar dagen heb ik even het feestbeest uitgehangen. De Engelse chico's hier gaan over een week terug naar Portsmouth, en hadden het geniale plan om 9 avonden en nachten op rij uit te gaan. In Nederland is zoiets ondenkbaar ;-) op maandag is zelfs de snackbar gesloten laat staan dat de nachtclubs opengaan, maar hier kan dat natuurlijk wel, haha. A mi me gusta Madrid..
Verder wel volslagen idioot natuurlijk, het zijn al ontzettende alcoholisten en dan gaan ze dat nog even verder bevorderen door 9 nachten op rij uit te gaan. Daar doen wij dus niet aan mee!
Temeer omdat ik volgende week vrijdag m'n paper af moet hebben en doordeweeks dus eigenlijk wel betere dingen te doen heb. Maar in het weekend, dacht ik :-), ga ik wel een paar keer mee.
Gisteren was mooi, we probeerden Gabana binnen te komen, een ontzettende poserclub waar de Real Madrid voetballers komen en dergelijke rich kids. Niet dat ik die zou herkennen, dus stoor ik me niet aan, maar het idee leek me wel grappig. We zagen er echter niet rijk genoeg uit, want normaal is het gratis om binnen te komen, behalve als ze je er niet in willen hebben, dan wijzen ze op de deur waar staat 42 euro entree inclusief drankje. Voortijdig einde van de pret dus ;-). Toen besloten we om met de taxi naar Riviéra te gaan, wat een leuk idee was maar we kwamen vast te zitten in de file in een tunnel van de M30 (een van de grote ringwegen). En toen dachten we dat we beter konden gaan lopen, betaalden de taxi, stapten midden in de tunnel uit en pakten de nooduitgang (een pikkedonker trappenhuis naar de begane grond). Wat prachtig was, we kwamen uit onder een groot metalen luik met een mooi bordje: tirar la palanca para abrir! Trek aan de hendel om het luik te openen. Haha, dus toen stonden we opeens weer buiten. Paar foto's gemaakt en daarna met z'n allen op het luik gaan staan om hem weer te sluiten, en wonder boven wonder, hij bleef dicht :-P.
Er kwam alleen wel twee minuten later een politieauto met twee agenten lastige vragen stellen, maar domme buitenlander spelen helpt altijd. En het luik zat al dicht, dus toen reden ze maar weer weg. Ik vroeg me al af of je de nooduitgang ook mocht gebruiken als je gewoon niet meer in de taxi wilde zitten. ;-)
Bovengronds toen maar een andere taxi genomen die niet door de files geplaagd werd, en toen waren we er zo :-P.
Verder nog wat voorspellingen voor de komende week (want ik post natuurlijk veel te weinig): volgend weekend komen Ninh en Tim langs voor een weekendje Madrid! :-D Supergaaf! Tickets al geboekt jongens? Het weekend daarna gaat deze meneer met Michel en Ralph naar Sevilla voor een weekendje :D sweeeet! Ben blij dat er toch nog wat terecht komt van het bezoeken van de andere steden.
Alleen doordeweeks moet ik gewoon arbeit'n, dus verder valt er niks te melden.. ;-)
02 Juli 2007 - 08:06
Joanne:
Hey Pieter,
Misschien doet het je goed als je de weersituatie bij jou ih Madrid met die in Nederland (of Belgie;) vergelijkt...
Afgelopen weekend op concert at sea behoorlijk nat geworden kan ik je zeggen. Ennuh trouwens, ik moet ook nog gewoon werken hoor. Maar spannend avontuur met de taxi. Je hebt vast nog meer sterke verhalen te vertellen.
He, groetjes he en succes met je paper
Atjo -
03 Juli 2007 - 23:39
Mirte:
Hee Pieter!
Ik las een reactie van je op het forum van waarbenjij.nu (al een hele tijd geleden). Ik zit nu in Madrid (ben er nu twee weken) voor een taalcursus, ik ben er nog twee maanden en vroeg me af of je zin hebt om een keer wat te gaan doen? Spanjaarden zijn leuk, maar vind het ook wel leuk om even met een nederlands leeftijdsgenootje te kletsen... Hoop van je te horen! je kan mailen naar hedwig131@hotmail.com of bellen/smsen naar 686506028
groetjes mirte -
26 Juli 2007 - 12:05
Nienke:
Hey Pieter!
Wat leuk dat je m'n website hebt gevonden! Jah, dat was n behoorlijk verhaal en dan heb ik nog lang niet alles verteld! :P Alles is hier anders dan in NL, echt verbazingwekkend!Zit er nu bijna 2 wkn, dus dat is wss ook de reden dat alles nog nieuw en overweldigend is. Maar idd, je moet wat vaker berichtjes plaatsen; is leuk om te lezen! Bevalt je buiten het werk goed daar? En hoe gaat t nu met je opdracht?
Liefs, Nienke -
29 Juli 2007 - 21:53
Marion:
Hey!
Ook in Madrid dus! Ik las een berichtje van jou op een forum. Ik werk hier voor 6 weken (nu nog 4) als au-pair, zit wel een stukje van Madrid af. Mijn website is www.marizon.waarbenjij.nu
Vermaak je! (Zal vast lukken, leuk taxiverhaal trouwens :).)
xXx -
01 Augustus 2007 - 20:58
Marion:
Toemaar, in één week?! Klinkt wel heerlijk, ik mis hier wel een strand! Waar vind jij al die Nederlanders?
xXx Marion (www.marizon.waarbenjij.nu)